haelsosidorna_logga_ny.jpg

Länkar till externa sidor

 

Hälsa Kost och näring Fysisk träning Kroppslig rening Psykisk hälsa Shop
 - Alternativet för helhetshälsa -
Boot camp Core-träning Crossfit - Fitness Intensivträning Kettlebells Konditionsträning Löpträning Promenera/stavar Spinning Styrketräning Tabata Yoga Zumba BMI - Test Energibehov: Test


717339_61226081

 Yoga

  Yoga kroppen stark och skapa inre frid! 

717339_61226081

 Meditera

  Mindfulness för att hitta lugnet! 

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Ayurveda - vilken kroppstyp är du!  

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Beräkna ditt energibehov!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Beräkna ditt BMI!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Kolhydrater

  Gi-värde för att

kontrollera sötsuget!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Energibehov

  Faktorer för energi-förbrukningen!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Sömnproblem

  Sömn är viktig för hälsan! 

ajurveda_logga_ny.jpg

 Stress

  Vad händer vid stress!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Magen

  Probiotika hälsa 

för tarmen!

Styrketräning och hälsa

262734_1635

Att träna styrketräning är en optimal träningsform för att stärka din kropp och uppnå god hälsa - på alla sätt och vis!

Att utföra styrketräning i någon form ger stora fördelar. Styrketräning förebygger såväl som bygger upp en optimal allmänhälsa: förbättrar muskelstyrkan, bränner fett, förbättrar ämnesomsättningen och ökar uthålligheten.

Styrketräning förbättrar insulinkänsligheten, ökar syreupptagningsförmågan, minskar blodtrycket och minskar onyttiga blodfetter, är bra för leder och motverkar benskörhet, ökar den mentala hälsan (minskar oro, ångest och depressioner) m.m.

Styrketräning har den fördelen att du snabbt kan uppnå goda resultat, vilket förhoppningsvis stimulerar till fortsatt kontinuerlig träning.

Tips!
Styrketräning tillsammans med
konditionsträning är en optimal kombination av fysisk träning.

Styrketräning är en optimal träningsform för att stärka kroppen,

bygga muskler,

öka ämnesomsättningen,

samt bränna fett!

Hur du tränar

Det är aldrig för sent att börja styrketräna om du så är ung eller gammal. Det bästa är att försöka ha som mål att träna minst 1 - 2 gånger i veckan, gärna 2 gånger, gärna mer om du har tid men även 1 gång i veckan ger resultat. I dag finns det ett antal gym, simhallar mm. som erbjuder styrketräning till allmänheten. Ofta används speciella träningsmaskiner men fria vikter används även fortfarande på många håll. Det är även vanligt att man kombinerar både maskiner och fria vikter när man tränar. Redan efter en månads träning kan man uppnå så positiva personliga träningsresultat att du inte vill släppa styrketräningen till något pris. Att få till större förändring i muskelmassa tar längre tid, men du får ändå ganska snabbt ta del av de positiva kroppsliga fördelarna som styrketräning innebär. Det är därför kul att se att det bara inte är yngre folk som tränar styrketräning utan att även ett flertal medelålders och pensionärer har fastnat för denna träningsform. Det är inget svårt att börja, oftast tar du bara en provlektion med en instruktör som redan under första träningspasset anpassar ett personligt träningsprogram till dig. Efter det är du i gång på egen hand. Det kan inte vara enklare!

Många som tränar styrketräning mer professionellt är ofta väldigt insatta i allt om kost, god sömn, optimal träning mm. De har stor insikt i allt om snabba och långsamma kolhydrater, vikten av att inta tillräckligt med bra proteiner, rätt sorts fett m.m. De som tävlar inom styrketräning är också experter på hur man kan bibehålla sina muskler samtidigt som man förbränner allt onödigt kroppsfett inför bl.a. tävling. Att inta kost som du går ner i vikt av samtidigt som du behåller din styrka är några av de tips som du kan få av dess personer. Oftast hittar du den senaste forskningen inom kost och träning på styrketräningssiter av olika slag, så det kan vara ett tips att besöka deras hemsidor. Eller varför inte besöka något träningsforum som diskuterar kost och träning, exempelvis den externa sidan Hälso Info - Forum.

Styrketräning innebär att du under träningen först överbelasta dina muskler, därefter låta dem vila ett kort tag för att sen belasta musklerna om igen. Att belasta musklerna hårt är lite av syftet med styrketräning. Om du är nybörjar kan du ta det lite lugnare, men ha som mål att öka intensiteten och belastningen successivt.


Besök ett gym och låt en instruktör introducera dej i styrketräning.

Efter ett träningspass med instruktör är du i gång och kan köra på egen hand.

Träna de viktigaste muskelgrupperna noggrant.

Styrketräning för otränade

Efterhand kan du sätta ihop olika personliga grundövningar

som passar dina mål och förutsättningar!

Träning ska vara kul!


Att tänka på

checkbox_blue_small.jpg

Styrketräning har det goda med sig att den bl.a. stärker kroppen, bygger muskler, ökar ämnesomsättningen, ökar energiförbrukningen, ökar fettförbränningen ...

checkbox_blue_small.jpg

Styrketräning hjälper dig med att få bukt med olika specifika kroppsliga problem: ryggproblem, minskad risk för benskörhet då benen stärks, förbättrad insulinkänsligheten (se insulin), minskar risken att få Typ 2-diabetes, förbättrat blodtryck, förbättrade blodfetter mm. För att förbättra ryggen och få bra resultat så är styrketräning i kombination med stretchövningar av olika slag det bästa.

checkbox_blue_small.jpg

Produktionen av testosteron och tillväxthormon ökar vid styrketräning.

checkbox_blue_small.jpg

Styrketräning har visat sig bra för att höja såväl det fysiska som psykiska välbefinnandet. Psyket stärks överlag och oro, ångest och depressioner av olika slag har visat sig minska i de undersökningar som gjorts. Att styrketräna är även bra för själen. Vid styrketräning ökar kroppen produktionen av måbra-hormonerna dopamin, serotonin och endorfiner. särskilt produktionen av serotonin ökar vid styrketräning.

checkbox_blue_small.jpg

Efterförbränningen är betydligt större vid styrketräning än vid andra idrotter. Vid all fysisk träning så förbränner kroppen mer energi direkt under träningspasset än efter, men styrketräning har den goda egenskapen att den förbränner mer energi efteråt än exempelvis konditionsträning. Energiförbrukningen förhöjs 1 - 2 dygn efter styrketräning, musklerna behöver energi för att återhämta sig, transport av mjölksyra, uppbyggnad av ny muskelvävnad.

checkbox_blue_small.jpg

Ett medelintensivt styrketräningspass förbränner ca 300 kcal per timma, vilket kan jämföras med konditionsträning, exempelvis löpning som förbränner ca 1000 kcal per timma. Se även Energibehov.

checkbox_blue_small.jpg

Att kombinera styrketräningen med konditionsträning som ofta bränner mer kroppsfett under själva träningspasset kan vara optimalt om du vill få en snygg och stark kropp. Det kan då vara en fördel att styrketräna före konditionsträningen.

checkbox_blue_small.jpg

Energiförbrukningen blir totalt högre i kroppen när man styrketränar. Ökad muskelvolym innebär att det basala energibehovet samtigt ökar, vilket i sin tur innebär att kroppen konstant kommer behöva mer energi för att upprätthålla kroppens all funktioner (cellförnyelse, muskler och organ mm) när du tränar kontinuerligt. Styrketräning samt intag av bra proteiner har även den fördelen att värmeproduktionen ökar i kroppen, se termogenes.

checkbox_blue_small.jpg

Att utöva kontinuerlig stretching av de olika muskelgrupperna förbättrar muskeltillväxten när man styrketränar. Lättare stretching mellan styrketräningsseten när du tränar kan även fungera positivt.

checkbox_blue_small.jpg

Att inkludera bra proteiner i kosten är ett måste för bra muskeltillväxt. Proteiner har även den fördelen att de förbättrar fettförbränningen. då de stimulera fettbrännande hormon som glukagon, IGF1 och tillväxthormon. Tillväxthormon ökar även vid styrketräning, så styrketräning tillsammans med ökat proteinintag har en dubbeleffekt på dina tillväxthormoner.

checkbox_blue_small.jpg

Män har större förmåga att öka i muskelstyrka än kvinnor tack vare att de har större mängd av hormonet testosteron i kroppen än vad kvinnor har, kvinnor har i sin tur mer av hormonet östrogen. De personliga uppsättningar av olika gener påverkar också då somliga har betydligt enklare att bygga och öka i muskelmassa än andra.

checkbox_blue_small.jpg

Kroppen har den fina egenskapen att den minns, så har du styrketränat mycket och sen slutar för att senare börja åter igen så byggs musklerna snabbare upp igen än om du aldrig har tränat förut.

checkbox_blue_small.jpg

Om du vill öka i vikt och bygga mer muskler så måste energiintaget vara större än kroppens energiförbrukning. Se Energibehov.

checkbox_red_small.jpg

Träna inte samma övningar för ofta, då muskelgrupperna bör vila minst 48 timmar mellan varje styrketräningspass.

checkbox_red_small.jpg

Glöm inte att stretcha dina muskler efter träningen. Muskler som tränas har en förmåga att förkortas och bör därför stretchas ut. Stretching kan även med fördel göras innan och under träningen, förutsatt att du är ordentligt uppvärmd. Detta minimerar risken för skador. Att stretcha musklerna höjer även prestationsförmågan vid vissa rörelser.

Träna regelbundet

Försök träna minst 1-2 gånger i veckan, max 45 - 60 minuter åt gången, detta kommer ge synliga resultat. Träna inte mer än en timme styrketräning åt gången, då intensiteten annars riskerar att minska. På denna tid hinner du köra igenom ett fullgott träningsprogram utan problem. Träna hela kroppen, de viktigaste muskelgrupperna varje vecka. Träna strikt, dvs. gör dina övningar noggrant, fokusera på rörelsen och känn in de muskler som är satta under arbete. Detta ger bästa resultat. Observera att fusk och slarviga övningar kan bero på att du har för hög belastning, eller är allmänt okoncentrerad.

Skapa omväxling i dina övningar vid behov: du kan variera vikterna, antal set och repetitioner, ändra intensiteten, ändra ordningen på övningarna, byta övningar vid vissa träningspass eller lägga in nya, något som både ger en nytändning samt stimulerar och sparar vissa muskelgrupper vilket minskar risken för överträning.

Om du tränar 3 gånger eller fler i veckan kan/bör du med fördel dela upp passen så du inte tränar samma muskelgrupper varje gång. Du bör då alternera och träna olika muskelgrupper varje gång och dessutom vila 48 timmar mellan varje pass om du tränar samma muskel, då det är viktigt att musklerna hinner både återhämta sig och återuppbyggas, något man brukar räkna med att det tar 48 timmar.

Om du styrketränar 3 gånger i veckan,

ca 40 minuter per pass

kommer du snabbt få synliga resultat!

Träningen - repetitioner, set och intensitet

Du bör träna minst 1 - 2 övningar för varje muskelgrupp (kan vara ben, mage, bröst, rygg, axlar, biceps, triceps osv.). Du kan med fördel börja med de större muskelgrupperna först. Varje övning består ofta av ett antal repetitioner av en specifik rörelse som du utför med viktmotstånd. Varje övning görs sen även ett flertal gånger med vila i mellan, dvs. du gör ett antal set av varje övning. För optimal muskeltillväxt så ska du försöka maximera varje övning så att den sista repetitionen i varje övning är på max av vad du klarar av, i alla fall i de sista seten i varje övning. Varje övning kan med fördel börja med ett set med lättare viktmotstånd så att musklerna värms upp först.

Metoderna beskrivna ovan praktiseras inte av alla, utan det finns olika skolor på hur många repetitioner och set som behövs, samt hur hög belastningen ska vara. När du börjar styrketräna är inte det det viktiga, utan det viktiga är att du faktiskt börjar styrketräna, men det lönar sig att göra rätt från början. Går du på ett gym kan instruktören berätta om vilken träningsmetodik som bör passa. Kvinnor som tränar på gym kan exempelvis träna olika än män, med lägre vikter och längre repetitioner, medan många män ofta maximerar viktmotståndet i varje övning mer. Om du tränar med maskiner eller fria vikter kan också påverka upplägget av själva träningen, dessutom beroende på vad du vill prioritera: allmänstyrka eller stor muskeltillväxt!

Intensiteten

Om du vill höja intensiteten i din träning kan detta göras genom att du försöker göra dina set snabbare, att du vilar kortare mellan varje set eller försöker träna med tyngre vikter än normalt. Ett annat sätt att öka intensiteten är att träna flera övningar samtidigt, växelvis vilket gör det lättare att öka tempot då du kan växla muskelgrupper mellan övningarna. Att intensitetsträna kan vara bra för att öka muskeltillväxten ytterligare samt öka förbränningen under träningspasset. Dessutom kan du tjäna tid och träna snabbare.

Notera:

En studie har visat att om du tränar en övning i åtta set och maxar sista repetitionen så ökar bara muskelstyrkan med 8 % i jämförelse med om du bara tränade ett set! Vilket skulle kunna innebära att du med fördel kan träna flera övningar och muskelgrupper under samma pass.

Explosiv styrketräning, ca 80 % av maxförmågan ökar muskelstyrkan och ökar muskelmassan

vilket bl.a. har visat sig vara viktigt för äldre människor!

Muskelmassan halveras normalt mellan 20 och 90 år!

Från 50 år med ca 1-2 procent per år!

Från 70 år med ca 3 procent per år!

Tips styrketräning:

  • Träna igenom hela kroppen: Träna alla de viktigaste muskelgrupperna varje gång du tränar om du tränar 2-3 gånger i veckan eller mindre. Dela annars upp kroppen och dess muskelgrupper mellan olika träningspass.
  • Träna en muskelgrupp i taget: Träna 1 - 2 övningar på varje muskelgrupp.
  • Gör 1 uppvärmningsset samt 2 huvudset: Gör 2 huvudset där du tar ut dig helt på de sista repetitionerna i varje set. Dvs. de sista repetitionerna i varje set ska vara så jobbiga att mjölksyran kommer.
  • Låt varje set innehålla ca 5 - 10 repetitioner: Om du tränar med fria vikter så kan 4 - 6 repetitioner vara lagom, tränar du med maskiner kan de vara fler, 8 - 10 repetitioner. Du kan även börja med att ha ganska många repetitioner på lägre belastning, för att minska antalet repetitioner allt eftersom du höjer belastningen vid träningen. Fungerar om du tränar med fria vikter eller med maskiner.
  • Träna max 45 - 60 minuter åt gången: Träna inte för länge, för att inte tappa i intensitet samt för att inte muskelmassan ska brytas ner för mycket och under för lång tid.
  • Låt varje muskelgrupp vila minst 48 timmar innan du tränar dem igen: Musklerna bryts ner under själva styrketräningspasset. Låt därför muskelgrupperna vila minst 48 timmar innan nästa träningspass av samma muskelgrupper. Detta rekommenderas för att musklerna ska hinna återhämta sig samt byggas upp igen innan nästa träningspass börjar nedbrytningen av musklerna igen.
  • Variera träningen efter behov: Byt övningar ibland för att inte slita ut kroppen och musklerna för mycket samt för att hitta ny inspiration! Avstå från att träna, eller träna lugnare och inte lika hårt när kroppen säjer ifrån och känner sig sliten.

Olika träningsredskap

Träning sker lämpligen på gym med maskiner och/eller fria vikter, om du inte har tillgång till utrustning hemma. Du kan faktiskt klara dig långt med en egen styrketräningsutrustning hemma: träningsbänk + stång + vikter + hantlar. Därutöver kan du även träna styrketräning utan vikter och använda kroppen som belastning (finns speciella övningar även för detta). Träning med maskiner är vanligast idag. Fördelar är att de är lätta att lära sig (finns bl.a. instruktioner till varje maskin) och det är enklare att träna musklerna strikt då varje maskin riktar in sig på vissa specifika muskler vilket medför mindre risk att man tränar fel. Risker med att träna med maskiner kan vara att man inte fokuserar övningen fullt ut, och inte anstränger sig tillräckligt.

Träning med fria vikter har fördelen att du är tvungen att fokusera och koordinera dina rörelser bättre så att kroppen har en mer exakt balans i den rörelse du ska utföra. Fler stödmuskler som samverkar med de muskler du ska träna kommer även till användning när du ska göra dina övningar på det mer naturliga sätt som fria vikter ofta innebär. Musklerna tvingas även lättare att arbeta maximalt då det är svårare att fuska med fria vikter. Risken finns dock att du gör rörelserna fel om du inte gör dem exakt, vilket kan leda till att du tränar fel vilket kan ge skador, sträckningar mm. Fria vikter anses även bygga upp musklerna bättre om det är ren muskelvolym du är ute efter.

Här kan du se på inspelade instruktionsövningar som du kan göra med fria vikter, externa länk: Interaktiv BODYBUILDING när den är som bäst

En annan väldigt bra sida med information om styrketräning samt olika inspelade övningar är Styrkeprogrammet.

Du hittar bra artiklar och styrkeövningar hos Muscles.

Vill du söka mer information om olika muskler, besök externa sidan Muskel.se.


Träna minst 2 gånger eller fler per vecka.

Träna de viktigaste muskelgrupperna noggrant.

Träna mindre specifika muskler efter behov.

Styrketräning för vältränade

Träna hårt och glöm inte stretchingen!

Träning ska vara kul!


Deffa

När du tränar styrketräning mer professionellt har du ofta som mål att öka i muskelmassa så mycket du kan. Dessa mål har kanske inte du som tränar mer för att hålla kroppen i bra form, även om muskelmassan successivt kommer att öka även för dig. Vad som är intressant är att personer som styrketränar professionellt ofta flera gånger per år försöker trimma sin kropp på det viset att den inte ska ha för mycket fett samtidigt som kroppen ska ha maximal muskelstyrka. Detta görs ofta innan man ska tävla, och man pratar om att "deffa" sin kropp. Under dessa förberedande träningsperioder så sänks det allmänna energiintaget i kosten med ca 20 - 30 % mot vad som annars är normalt.

Samtidigt ska intaget av protein (ca 2 gram/kilo kroppsvikt) vara hög för att inte musklerna ska brytas ner. Intaget av fett ska inte heller bli för litet utan man ska äta nyttiga fetter och överhuvudtaget så nyttig och näringsrik mat man kan. Det minskade energiintaget sker främst genom minskat intag av kolhydrater. Genom att sänka sitt energiintag samtidigt som man tränar hårt kan man bränna upp mot 0,5 kg fett varje vecka tills man får en fulltrimmad kropp. Man är helt enkelt noggrannare med att äta mat med lägre energiinnehåll. För att få redan på energiinnehållet i olika livsmedel, se Mat.

Notera:
Det går även att praktisera periodisk fasta som ett sätt att deffa din kropp. se extern sida: Periodisk Fasta - din guide till att vara fit jämt - Styrketräningsprogram samt 10 myter om fasta avfärdade.

Tips!

Vill du få en mer exakt kontroll över träning kopplat till kost mm. kan du med fördel börja anteckna när du tränar och vad du äter och koppla detta till de resultat du uppnår. Det finns en gratistjänst för detta hos Träningsdagboken.nu (Shapelink.com), en extern sida som även inkluderar ett träningsforum.

Kost och styrketräning

Personer som har tränat styrketräning seriöst kan redan i decennier ha praktiserat kostråd som många nyare kostmetoder först nu förespråkar. Se även Olika kostmetoder.

Här nedan ser du några vedertagna samband mellan kost och styrketräning:

  • Ät kontinuerligt, dvs. 3 huvudmål samt ett flertal mellanmål. Ät hellre många små måltider än några stora. Detta är bra för muskeltillväxten men har också visat sig vara bättre för att behålla nivån av insulin på en mer balanserad nivå, vilket minskar kroppens fetmabildning. Att ha blodsockernivån på en jämn nivå medför att fettförbränningen ökar, då högt blodsocker ger höga insulinnivåer vilket innebär att energi som inte binds som glykogen ombildas till fett. Motsatsen gäller om blodsockernivån är låg, vilket medför låga insulinnivåer och som medför att energin mer tas från fettdepåerna. Detta resonemang gäller förutsatt att glykogenförråden inte är för stora, då energi normalt först tas från glykogenförråden, därefter används fett och proteiner som bränsle. Därför förespråkar man inom styrketräningskretsar att hålla insulinnivån så jämn som möjligt. Se även övervikt. Men som sagt glöm inte att det är det balansen mellan det totala energiintaget genom maten samt hur mycket kroppen förbrukar som är nyckeln till framgång vad gäller din vikt och eventuell övervikt. Försök att inkludera proteiner, fett och kolhydrater i de flesta målen, särskilt huvudmålen. Undvik allt för mycket snabba kolhydrater då dessa i sig höjer blodsocker- och insulinnivån.

  • Ät helst 2 - 3 timmar innan du tränar, du kan även äta något lätt timmen innan, kan vara frukt eller annan föda som ger relativt snabb energi och som inte är för arbetsam för kroppen att smälta och förbränna.

  • Ät långsamma kolhydrater till de flesta måltider, undvik de snabba kolhydraterna alla andra måltider utom direkt efter du har tränat. Se GI-värde.

  • Ät något som tillför kroppen kolhydrater inom en timme efter träning. Något som innehåller mer snabba kolhydrater kan nu intas med fördel för att snabbt fylla på glykogenförråden så att de muskler som brutits ner under träning snabbt kan börja byggas upp igen. Energidryck, juice, bananer kan vara bra. Se GI-värde.

  • Ät ditt huvudmål inom 2 timmar efter ett styrketräningspass är avslutat. Se till att äta en väl sammansatt måltid med bra balans mellan proteiner, fett och kolhydrater. Det är viktigt att du får i dig bra med proteiner nu så att musklerna kan börja byggas upp igen.

  • Ät minst 2 gram protein per kilo kroppsvikt:
    Väger du exempelvis 80 kilo så bör du äta 2 * 80 = 160 gram protein, eller 640 kcal protein per dag. Ju mer muskelmassa du har desto mer protein behöver du.

    Notera: Tillskott av aminosyran L-Arginin fungerar muskeluppbyggande. Intag av tillskott av vassleprotein, soja-ägg protein och kasseinprotin tillsammans med bra kost kan även fungera muskeluppbyggande.

  • Bra proteinkällor är bl.a fisk och skaldjur, magert kött, ägg och mjölkprodukter. Det är inga problem att träna styrketräning om du är vegetarian. Det finns fullgott med protein i baljväxter som bönor ärtor och linser, sojabönor är optimala på alla sätt och vis. Även nötter och frön samt spannmål innehåller bra med protein, särskilt vetegroddar.

  • Ät mer nyttigt fett. Dvs. undvik för mycket mättat fett, ät enkelomättade fetter samt fleromättade fetter där främst Omega-3 anses viktig. Fisk och skaldjur och magert kött är några bra fett- och proteinkällor.

  • Välj den mat som innehåller mest näring, se mat. Personer som styrketränar på en hög nivå har ofta en stor inblick i kost och näring samt tar även ofta vitamintillskott för att få sig mer vitaminer och mineraler av olika slag. Dessutom tillskott för att stimulera till ytterliggare bättre muskeluppbyggnad, exempelvis proteinpulver och kreatin. Och fettförbrännande tillskott som CLA och Pyruvat m.fl.

  • Drick tillräckligt med vätska både när du tränar (om du tränar mer än 30 minuter) men även mellan måltiderna. Rätt mängd av vatten är viktig för optimal muskeluppbyggnad och för en bra ämnesomsättning, dessutom så är vatten bra för att naturligt rena kroppen från toxiner mm. Drick därför hellre aningen för mycket vatten än för lite, viktigt!

För bästa muskeltillväxt, ät några timmar före träningen

och efter din träning inom några timmar igen!

Ät bra med proteiner!

Blad.png

Välj själv! handla i någon av Sveriges populäraste hälsoshoppar! Se Bra hälsoprodukter

Holistic-D-vitamin.jpg

Hälsoprodukter

Kosttillskott

Detoxhelg-Veda-Leva.jpg

Shopping4net.se finns i ett flertal länder, bl.a. Sverige och erbjuder bra priser på välkända produkter.

Hälsokost, Kosttillskott, Naturläkemedel, Skönhetsprodukter, Träning, Fitness, Kontaktlinser, Apotek…

Kampanjer

Superfood

Fettförbränning

Kreatin

Protein

Tillskott

Way protein

Detoxhelg-Veda-Leva.jpg

Gymgrossisten.se är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott.

Tillskott, Muskeluppbyggnad, styrketräning, viktminskning, Träningskläder, Träningsredskap...

Kampanjer

Muskler

Fettförbränning

Prestation

Proteiner

Träning

Detoxhelg-Veda-Leva.jpg

Svensktkosttillskott.se vänder sig till dig som kraftidrottar!

Tillskott, Muskeluppbyggnad, hård träning, kondition, viktminskning, Träningskläder, Träningsredskap...

Kampanjer

Redskap

Fettförbränning

Kreatin

Proteiner

Filmer och övningar - Styrketräning

Här nedan har du lite filmer om olika övningar för styrketräning:

Film: "Styrketräning - axlar, triceps - Bänkpress, Stadium":

Film: "Styrketräning - bröst, axlar, triceps - Lutande bänkpress, Stadium":

Film: "Styrketräning - arm, biceps - Skivstångscurl, Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar, kappmuskel - Drag till hakan, Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar, triceps - Sittande hantelpress, Stadium":

Film: "Styrketräning - Triceps - Liggande tricepsextension, Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar, triceps - Stående hantelstötpress, Stadium":

Film: "Styrketräning - rygg, axlar, nedre kappmuskeln - Latsdrag...Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar, kappmuskel, triceps - Stående..., Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar - Hantelsidolyft, Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar - Hantelsidolyft, Stadium":

Film: "Styrketräning - axlar - Hantelsidolyft, Stadium":

Film: "Styrketräning - lår, sätesmuskler, korsrygg, bål - Frontböj, Stadium":

Film: "Styrketräning - rygg - Skivstångsrodd, Stadium":

Film: "72 Year Old Women is Super Fit!":

Artikellänkar

Här nedan kommer artikellänkar till externa webbsidor.

Externa länkar: Källa:
De korrekta kolhydraterna för att bygga muskler AST Sports Science
Styrketräningens sex grundprinciper Styrkeprogrammet

Kom igång med styrketräningen - Grundläggande tips

Styrkeprogrammet

Träna rätt - nå dina mål

Styrkeprogrammet
Allt du behöver veta om fettförbränning Kolozzeum
Effekter från styrketräning på ens energiförbrukning Träningslära
Bygg muskler och gå ner i vikt Aftonbladet

Vill du gå ner i vikt? Skaffa fler muskler!

Muscles
Drick rätt före, under och efter träning! Styrkeprogrammet
Börja träna? Det är aldrig för sent! Expressen
Intensiv styrketräning kan bromsa åldrandet Svenska Dagbladet

Styrketräning – det bästa sättet att bromsa åldrandet

Aftonbladet
Slipp gäddhänget till sommaren (Obs! film) Expressen

Bli stark på rekordtid

Expressen
Pensionärer sätter press på välbefinnandet Helsingborgs Dagblad

Tunga vikter gör livet lättare för äldre

Svenska Dagbladet

Kvinnor räds gymmet helt i onödan

Svenska Dagbladet
Stålfarfar! Aftonbladet
Larry, 61, är i bättre form än när han var 25 Aftonbladet
Kvinnor starkare än män – efter 50 Aftonbladet

Styrketräning för barn och ungdomar

Muscles

Styrketräna effektivt

Expressen
Därför blir du tyngre av att träna Expressen
Skrotlyft kan minska risken för diabetes Expressen
Använd andningen optimalt Iform
Fixa platt mage - med styrketräning Aftonbladet
Enkel träning för magens alla muskler Aftonbladet
Med styrketräning bränner du dygnet runt Svenska Magasinet
Fettförbränning och viktnedgång Nyfiken Vital
36 Sätt att Öka din Fettförbräning Styrkelabbet

7 orsaker till varför dina muskler slutat växa

Muscles

10 fel som gör att musklerna inte växer

Aktiv träning
Att deffa -- guide för nybörjare Styrketräning
Periodisk Fasta - din guide till att vara fit jämt - Styrketräningsprogram Styrketräningsprogram

10 myter om fasta avfärdade

periodiskfasta.com

Bränn fett före frukost

Wellnessguide

Osanna myter om styrketräning

Muscles

Styrketräning – Ett eller flera set?

Muscles
Kreatin Hälso Info
Säg farväl till gäddhänget Aftonbladet
”Det räcker inte att gå på gym om man sitter still på jobbet” Dagens Nyheter

Varför lyckas vissa med sina träningsprogram?

Muscles
Spartan 300 Kettlebells

Sidan ändrades senast den 6 nov 2022

Dela artikel

Hälsosidorna

 pil_red.gif Kost och näring

          659574_20001429.jpg

  Vitaminer och mineraler kan göra skillnad! Använd kosttillskott vid brist!

Annons

 pil_red.gif Kost och näring

          659574_20001429.jpg

  Supermaten med den bästa näringen! 


 pil_red.gif Fysisk träning

           12051_7309 

    Du som löper och vill lära dig mer! Konditionsträning och Löpning! Intervallträning, Löpteknik, Löparutrustning ...

 pil_red.gif Fysisk träning

          424239_73376447

   Intensivträning det perfekta komplementet! Tabata, Core, Crossfit, Boot Camp, Spinning m.fl.


 pil_red.gif Kost och näring

             energicirkel_gi

  Olika kostmetoder: GI, Medelhavsdiet, Atkins, Stenålderkost, LCHF, Isodieten, Raw food... 


 pil_red.gif Psykisk hälsa

              223347_2528

  KBT - Kognitv beteendeterapi för ditt eget välbefinnade! 


 pil_red.gif Kroppslig rening

        555533_12385402

  Fasta med juicer, gör en detox eller praktisera 5:2-dieten!


 pil_red.gif Fysisk träning

                262734_1635

   Styrketräning är optimalt för kroppen!

 pil_red.gif Psykisk hälsa

                 223347_2528

  Tankar styr ditt liv! 


 pil_red.gif Kost och näring

          424239_73376447

  Hormoner kroppens signalämnen!

 pil_red.gif Kost och näring

          424239_73376447

  Omega-3 det nyttiga fettet!

 pil_red.gif Sjukdomar

          424239_73376447

   Råd vid Depression, Glutenintolerans, IBS, Laktosintolerans, Metabola syndromet, Diabetes, Hjärt- och kärlsjukdomar, Benskörhet, Inflammationer - reumatism, Alzheimers, Cancer m.fl.


           © Hälsosidorna ™   -   Alternativet för helhetshälsa   -