haelsosidorna_logga_ny.jpg

Länkar till externa sidor

 

Hälsa Kost och näring Fysisk träning Kroppslig rening Psykisk hälsa Shop
 - Alternativet för helhetshälsa -
Site Map


717339_61226081

 Yoga

  Yoga kroppen stark och skapa inre frid! 

717339_61226081

 Meditera

  Mindfulness för att hitta lugnet! 

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Ayurveda - vilken kroppstyp är du!  

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Beräkna ditt energibehov!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Test

  Beräkna ditt BMI!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Kolhydrater

  Gi-värde för att

kontrollera sötsuget!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Energibehov

  Faktorer för energi-förbrukningen!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Sömnproblem

  Sömn är viktig för hälsan! 

ajurveda_logga_ny.jpg

 Stress

  Vad händer vid stress!

ajurveda_logga_ny.jpg

 Magen

  Probiotika hälsa 

för tarmen!

Om Hälsosidorna

haelsosidorna_logga_bara-cirkeln.jpgPå Hälsosidorna kan du hitta information om traditionell och alternativ hälsa. Syftet är att stimulera till bättre allmänhälsa, till helhetshälsa!

 

Bakgrund

I det mer informationsintensiva samhälle som bland annat Internet har bidragit till så duggar nu mer hälsoråden allt mer tätt! Vi konsumenter har i dag en allt större mängd hälsorelaterad information att ta ställning till!

Den traditionella medicinen har hjälpt otaliga människor till bättre hälsa, så har även den alternativa medicinen visat sig göra. Nya rön och forskning ger hela tiden klarhet och stöd för de kan tyckas olika skolornas påverkan till bättre hälsa, mycket finns dock som är gemensamt. Även traditionella och alternativa mediciner och hälsokosttillskott kan i många fall ha många gemensamma nämnare.

 

All forskning som leder fram till att få klarhet och fakta i vår egenhälsa ligger därför i allas allmänintresse. Kroppens funktion är en komplex historia i sig och att uppnå bra hälsa och välbefinnande kan därför vara väldigt individuellt betingat, det som fungera ypperligt för en person behöver därför inte alltid gälla för alla. Nya sanningar växer fram hela tiden, gamla sanningar befäst, vissa sanningar får vi vara beredda på att de kan omkullkastas i morgon! 

Att lära känna din egen kropp, dess funktion, kroppskonstitution, dina individuella kostvanor, ditt psyke m.m. är en väg du själv kan gå för att bättre förstå din egen allmänhälsa. Hälsosidorna kan vara ett stöd där du kan hitta strukturerad information som förhoppningsvis kan vara till hjälp på vägen för just din personliga hälsa...

 

Källor

Källorna till all information på hälsosidorna är hämtade från ett flertal externa webbsidor, tidningar, böcker m.fl. De mesta av materialet har forskningsunderlag som grund, men ibland har inte forskningen bevisat alla samband, även om ett flertal fria studier har kunnat visa på dessa samband. Som ni vet så omkullkastas vissa rön titt som tätt, olika studier kan ibland även få motsatta resultat, så några hundraprocentiga sanningar finns inte, även om mycket talar för vissa specifika samband. När någon sanning är tillräckligt belagd så brukar det visa sig genom ändrade rekommendationer från myndigheternas sida, även om detta ofta kan ta sin tid. Så framtiden får visa vad som gäller!

Ha alltid kontakt med din läkare när du gör större förändringar i din allmänhälsa, när du försöker behandla vissa specifika sjukdomar m.m.

Historik

Hälsosidorna startade som en idé 2005. Första release var 1/3 - 2006, innehållande kapitlen om Kost och näring och Fysisk hälsa. Kapitlet om Kroppslig rening publicerades 2007. 2010 kom så den senaste releasen, med ny grafisk design samt med det fjärde kapitlet Mental och psykisk hälsa. Det är först nu som Hälsosidorna har med alla de kapitel som var visionen med sidorna från början.

Hälsosidorna har ca 260 000 unika besökare per månad, ca 400 000 sidvisningar, eller mer. Sidorna har haft mer än 9 miljoner unika besökare sedan start. Fler ämnen kommer att läggas till allt eftersom...

 

Annonser

Du som är intresserade av att annonsera på Hälsosidorna har nu möjlighet till det. Betalmodellen är CPM (Cost per mille) eller CPA (Cost Per Action) för rätt varor som passar Hälsosidornas utbud och innehåll. Kostnaden är ca 20 - 50 kr CPM beroende på plats och storlek, och annonserna ligger ute minst en månad på sidorna. Maila för mer information.

Hälsosidorna är inte intresserade av att omforma innehållet på sidorna för att passa produktplaceringar av olika slag, utan annonserna ska vara fristående och ligga i anslutning till textmaterialet.

Om mig

Profilbild-Barcelona.jpg

Jag som ansvarar för allt innehåll på Hälsosidorna heter Olle Sundberg, Ols Productions, Sverige. Jag är utbildad civilingenjör i grunden. Avsikten med sidorna är främst att kunna fungera som ett stöd för min och din hälsa. Mitt hälsointresse började för mer än 30 år sedan inom alternativ hälsa. Själv äter jag grönt sedan mer än 25 år, inte för att jag vet om det är den optimala vägen! utan helt enkelt för att jag inte vill ta död på djur. Egentligen har den andliga vägen varigt det som främst intresserat mig genom livet, något som även bidragit till mitt stora hälsointresse!

Kost, näring, träning och helhetshälsa har dessvärre genom åren oftast fått stryka på foten för annat... Det roliga med mitt hälsoprojekt nu sedan några år tillbaka är att det triggar mig att hela tiden lära mig nya saker. Och det är först nu som jag börjat praktisera de kunskaper jag tillskansat mig genom åren. Människan är av naturen ganska lat, så jag... Kortfattat har jag följande bag bakom mig:

  • Som så många andra har jag varigt stor torsk på snabba kolhydrater
  • En övervikt på ca 20 kg för några år sedan är nu mer eller mindre väck :)
  • Jag har aldrig varigt rädd för fett, Bregott på mackan alltså och feta såser genom livet...
  • Proteiner har jag nog inte fått i mig så mycket av genom åren men har ändå alltid varigt stark när jag styrketränat, en paradox kan tyckas...
  • Näringsfattig kost har dessvärre varigt en del av min tidigare vardag, mycket tomma kalorier rakt igenom. Genom Hälsosidornas framväxt har jag lärt mig vikten av bl.a. vitaminer och mineraler och jag lär mig hela tiden! Jag har börjat integrera superfoods i min kost Och JA, jag använder mig av kostillskott vid behov för att boosta kroppen med näring samt balansera för eventuella brister
  • Örter och naturmedel av olika slag har alltid intresserat mig! Här kommer det hela tiden in nya guldkorn som inte ens fanns att få tag på i Sverige för 30 år sedan
  • Jag har fastat ett flertal gånger de senaste 25 åren när kroppen och sinnet har känt behov av rening och omstart. Periodisk fasta någon gång i veckan är en enklare variant som jag använder mig av i dag. Äter då bara lunch, vilket gör att kroppen får vila i princip 24 h.
  • Fysisk träning: Jag är relativt lättränad men har inte haft någon större kontinuitet i träningen förrän de sista åren. Slår jag ut min träning på en vecka är det ca 45 min/dag i snitt. Innebandyn 1 -2 gånger i veckan är roligast, den ger mig också intensivträning. Styrketräning två intensivpass i veckan på 30 min räcker för att hålla mig stark och musklerna i form. Ibland även något Core-pass. Jag började yoga (asthangayoga) för några år sedan när jag var 50 år, det bästa beslutet hitintills, helt galet bra...
  • Vikten av psykisk hälsa har jag också fått fördjupa mig i. En sådan enkel sak som att inta extra D-vitamin på vintern gör underverk mot förkylningar och depressiva tankar som tidigare kunde infinna sig på våren

Jag presenterar på Hälsosidorna den information som jag själv anser vara viktig, därtill ofta haft erfarenhet av själv. Alla är experter på sin egen hälsa, du på din, jag på min, så är det...¨Det som driver mig är helt enkelt att presentera den kunskap jag har tillskansat mig genom åren, den som jag anser vara relevant att presentera. Är det fakta som pekar åt ett annat håll en mina egna intressen så presenteras även den. Sanningen och viljan att veta mer är det som driver mig.

Inga andra intressenter än mina egna gäller därför för sidorna i dagsläget. Min vilja med Hälsosidorna är kort och gott ”Hjälp till självhjälp”.

Hälsosidorna fungerar som ett privatprojekt för tillfället, När tid finnes uppdateras därför sidorna. Hälsosidorna är ett svar på min egen väg till bättre hälsa. I mitt civila arbete projektleder jag och kravsätter datoriserade lösningar, jag är även verksam som konstnär. För mer information se http://www.ols.se/

Ha det hälsosamt ...

Kontakt

Om du vill kontakta Hälsosidorna så finns jag här:

m-lg.jpg

Jag vill tacka för alla tips och synpunkter jag fått genom åren. Ni har hjälpt mig och hälsosidorna på vägen,  givigt mig motivationen att driva vidare projektet med Hälsosidorna......

Blad.png

Välj själv! handla i någon av Sveriges populäraste hälsoshoppar! Se

Bra hälsoprodukter

 

Sidan ändrades senast den 6 nov 2022

Dela artikel

Hälsosidorna

 pil_red.gif Kost och näring

          659574_20001429.jpg

  Vitaminer och mineraler kan göra skillnad! Använd kosttillskott vid brist!

 pil_red.gif Kost och näring

          659574_20001429.jpg

  Supermaten med den bästa näringen! 

 pil_red.gif Fysisk träning

           12051_7309 

    Du som löper och vill lära dig mer! Konditionsträning och Löpning! Intervallträning, Löpteknik, Löparutrustning ...

 pil_red.gif Fysisk träning

          424239_73376447

   Intensivträning det perfekta komplementet! Tabata, Core, Crossfit, Boot Camp, Spinning m.fl.


 pil_red.gif Kost och näring

             energicirkel_gi

  Olika kostmetoder: GI, Medelhavsdiet, Atkins, Stenålderkost, LCHF, Isodieten, Raw food... 


 pil_red.gif Psykisk hälsa

              223347_2528

  KBT - Kognitv beteendeterapi för ditt eget välbefinnade! 


 pil_red.gif Kroppslig rening

        555533_12385402

  Fasta med juicer, gör en detox eller praktisera 5:2-dieten!


 pil_red.gif Fysisk träning

                262734_1635

   Styrketräning är optimalt för kroppen!

 pil_red.gif Psykisk hälsa

                 223347_2528

  Tankar styr ditt liv! 


 pil_red.gif Kost och näring

          424239_73376447

  Hormoner kroppens signalämnen!

 pil_red.gif Kost och näring

          424239_73376447

  Omega-3 det nyttiga fettet!

 pil_red.gif Sjukdomar

          424239_73376447

   Råd vid Depression, Glutenintolerans, IBS, Laktosintolerans, Metabola syndromet, Diabetes, Hjärt- och kärlsjukdomar, Benskörhet, Inflammationer - reumatism, Alzheimers, Cancer m.fl.


           © Hälsosidorna ™   -   Alternativet för helhetshälsa   -